Χάθηκαν άλλα 350 εκατομμύρια – Αγωνία για δόσεις, μισθούς και συντάξεις

Written by admin. Posted in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημοσιεύθηκε στις 05 Μάρτιος, 2015

Τα μισά χρήματα πήρε η κυβέρνηση από την Κομισιόν, από τα 700 εκατ. ευρώ του ΕΣΠΑ, επιδεινώνοντας το πρόβλημα ρευστότητας ενώ γίνεται αγώνας δρόμου για να πληρωθούν δόσεις προς ΔΝΤ, αλλά και μισθοί και συντάξεις.

Μέρα με τη μέρα γίνεται ολόενα και πιο έντονο το πρόβλημα ρευστότητας και τα εμβάσματα – ανάσες που περίμενε η κυβέρνηση έρχονται λειψά.
Όπως αποκαλύπτει το Capital αντί των 700 εκατομμυρίων ευρώ που περίμενε η κυβέρνηση μέσω ΕΣΠΑ, η Κομισιόν έστειλε μόνο τα μισά, δηλαδή 350 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα.

Μπορεί η κυβέρνηση και ο Βαρουφάκης να μιλούν για plan B εαν δεν πάρουμε τη δόση αλλά οι υποχρεώσεις πλέον είναι εκρηκτικές.
Και αυτό γιατί με την σημερινή εικόνα των άδειων ταμείων πρέπει σύμφωνα με το Capital άμεσα να βρεθούν χρήματα για να πληρωθούν:

– Την Παρασκευή 300 εκατομμύρια ευρώ στο ΔΝΤ

– Την Παρασκευή 13 Μαρτίου 336 εκατομμύρια ευρώ

– Την Δευτέρα 16 Μαρτίου 560 εκατομμύρια ευρώ

– Την Παρασκευή 20 Μαρτίου 336 εκατομμύρια ευρώ

Και αν στα ποσά αυτά που αντιστοιχούν σε πληρωμές δόσεων προστεθούν οι ανάγκες για μισθούς και συντάξεις τότε εύκολα καταλαβαίνει κανείς γιατί είναι αναγκαίο να φύγει την Δευτέρα ο Βαρουφάκης από το Eurogroup με μία συμφωνία που θα επιτρέψει την εκταμίευση μέρους της δόσης.

Πηγή: capital