BILD: Ο Βαρουφάκης πρέπει να ξεβρακωθεί στο Eurogroup και να εξηγήσει το πρόγραμμα της κυβέρνησής του!

Written by admin. Posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 09 Μάρτιος, 2015

Στάζει φαρμάκι η εφημερίδα BILD για την Ελλάδα και τον Γιάνη Βαρουφάκη ενόψει του Eurogroup
– «Πόσος χρόνος μένει στους έλληνες μέχρι την χρεοκοπία;» αναρωτιέται η εφημερίδα
– Ρωτά επίσης τους γερμανούς αναγνώστες: «Θα ξαναδούμε άραγε τα λεφτά μας;»

Για ακόμα μια φορά η ευρείας κυκλοφορίας, γερμανική εφημερίδα BILD στάζει φαρμάκι για την Ελλάδα ενόψει και του σημερινού Eurogroup.

Σε εκτενές δημοσίευμα αναφέρει ότι ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για να χρεοκοπήσει η χώρα μας και μάλιστα ότι η χρεοκοπία είναι τόσο κοντά που παύει να είναι ένα σενάριο τρόμου.

«Την Δευτέρα, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συγκεντρωθούν και πάλι στις Βρυξέλλες για να αποφύγουν τα χειρότερα. Πρωταγωνιστής σε αυτό το δράμα θα είναι και πάλι ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο ‘Ελληνας υπουργός Οικονομικών πρέπει να ξεβρακωθεί και να εξηγήσει στους ομολόγους του το νέο μεταρρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησής του. Μόνο αν οι υπουργοί Οικονομικών μείνουν ικανοποιημένοι και σηκώσουν επισδοκιμαστικά τον αντίχειρά τους, τότε θα δοθεί χρηματική βοήθεια στον εταίρο τους», γράφει.

Η εφημερίδα αναφέρεται και στις δηλώσεις Βαρουφάκη στην «Corriere della Sera» και στα περί δημοψηφίσματος και εκλογών. Η εφημερίδα υιοθετεί το αυθαίρετο συμπέρασμα της ιταλικής εφημεριδας ότι η Ελλάδα θα κάνει δημοψήφισμα για το ευρώ και προσθέτει σε αυτό και τις δηλώσεις – απειλές του Πάνου Καμμένου.

«Ο ‘Ελληνας υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος, απείλησε τους εταίρους ότι αν επιβάλλουν στην χώρα του πιο σκληρή λιτότητα θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει δημοψήφισμα», γράφει η εφημερίδα.

Και συνεχίζει: «Πριν από 2 εβδομάδες, οι εταιροί έδωσαν παράταση στο πρόγραμμα για άλλους 4 μήνες. Πριν όμως αρχίσει να ρέει ζεστό χρήμα προς την Αθήνα πρέπει να δώσουν το πράσινο φως η Κομισιόν, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ.
Όμως τα οικονομικα προβλήματα της Ελλάδας διογκώνονται. Με διάφορα τρικ η κυβέρνηση Τσίπρα προσπαθεί να εξοικονομήσει ρευστότητα».

Η εφημερίδα κάνει αναφορά σε όλα τα οικονομικά στοιχεία και τα χρήματα που χρειάζεται η Ελλάδα και αναφέρεται στην απόφαση της ΕΚΤ να κλείσει την στρόφιγγα της ρευστότητας προς την Ελλάδα.

Έτσι καταλήγει στο ερώτημα: Πόσος χρόνος μένει στους ‘Ελληνες;

Ρευστό στην Αθηνα πλέον δεν υπάρχει. Η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει τις διεθνείς της υποχρεώσεις που στο τέλος Μαρτίου θα είναι στα 6,85 δισ ευρώ.

Οι εταίροι έδωσαν στη νεα κυβέρνηση χρόνο έως το τέλος Απριλίου για να εφαρμόσει όσα έχει δεσμευθεί. Η εφαρμογή αυτών των δεσμεύσεων θα ελεγχθεί από την ΕΚΤ, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Από εκείνη την στιγμή έως το τέλος Ιουνίου η Ελλάδα πρέπει να διαπραγματευθεί ένα νεο πακέτο.
Από εκείνη την στιγμή και έπειτα η Αθήνα μπορεί να ελπίζει για ζεστό χρήμα.

Θα ξαναδούμε τα λεφτά μας;

Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του Γιώργου Τράγκα. Οπως αναφέρει η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να ελέγξει την κατάσταση.
Δηλώνει στην Bild: «Η κυβέρνησή μας είναι άπειρη, δεν ξέρει τους κανόνες της διπλωματίας και κάνει λάθη. Ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλάει πολύ. ‘Ελκει τον φακό και αυτό δεν βοηθάει καθόλου την κυβέρνηση».

Και συνεχίζει ο Γιώργος Τράγκας: «Αν η Γερμανία πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να ξεπληρώσει τα χρέη της μόνο μαζεύοντας φόρους κάνει μεγάλο λάθος».

Η Bild θυμίζει τέλος και τις απειλές Καμμένου ότι αν πιεστεί πολύ η χώρα θα εφοδιάσουμε με έγγραφα όλους τους παράνομους μετανάστες και θα τους στείλουμε στην Ευρώπη και δεν θα φέρουμε και ευθύνη αν ανάμεσά τους είναι και τζιχαντιστές μέλη του ISIS.

 

newsit