Βίζερ: Εκτιμούμε πως υπάρχει χρήμα για μερικές εβδομάδες στην Ελλάδα

Written by admin. Posted in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημοσιεύθηκε στις 11 Μάρτιος, 2015

Αισιόδοξος για συμφωνία και παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ δηλώνει ο Τ. Βίζερ, επικεφαλής του Euro Working Group, που προσθέτει πως υπάρχει ρευστότητα στην χώρα μας για τις επόμενες εβδομάδες.

Προσέξτε την απάντηση που έδωσε ο Τόμας Βίζερ όταν ρωτήθηκε από αυστριακό κανάλι για τις πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
»Νομίζω ότι μετά την έναρξη, εκ των πραγμάτων, των διαπραγματεύσεων σήμερα, τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες είμαστε σε θέση να τις ολοκληρώσουμε επιτυχώς«.

Όμως ο επικεφαλής του Euro Working Group δεν βλέπει να ηρεμούν τα πράγματα, λόγω των προβλημάτων ρευστότητας, πριν τον Αύγουστο.
»Από τα μέσα Αυγούστου, η Ελλάδα δεν έχει εκ των πραγμάτων καμία υποχρέωση για πληρωμή τόκων για το υπόλοιπο της δεκαετίας. Ετσι, θα πρέπει να περάσει ο Απρίλιος, ο Μάιος, ο Ιούνιος, ο Αύγουστος και μετά η κατάσταση θα πρέπει να εξομαλυνθεί«.

Αμέσως μετά επέλεξε να κάνει μία δήλωση που δεν μπορεί να θεωρηθεί ως 100% καθησυχαστική.
«Εκτιμούμε οτι υπάρχουν οπωσδήποτε ακόμη αποθέματα χρήματος για τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, υπάρχουν αποθέματα στον προϋπολογισμό, υπάρχουν αποθέματα στα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης κρατικών εταιριών«.

Πηγή: Euro2day