Το Galaxy S8 «απογειώνει» τη Samsung

Written by admin. Posted in ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Δημοσιεύθηκε στις 30 Μάρτιος, 2017

Μετά το κάζο με τα κινητά που… έπιαναν φωτιά, η Samsung κυκλοφόρησε το νέο smart phone της, το Galaxy S8 και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως η επιλογή της, τη δικαιώνει. Οι μετοχές της κατέγραψαν άνοδο 0,2%, στα 2.094.000 γουόν (περίπου 1.750 ευρώ), μετά την παρουσίαση του νέου κινητού.

Το πολυαναμενόμενο S8 είναι το πρώτο νέο κινητό στην ανώτατη γκάμα προϊόντων που παρουσιάζει η εταιρεία μετά την απόσυρση, το περασμένο φθινόπωρο, όλων των συσκευών Galaxy Note 7 λόγω ελαττωματικών μπαταριών που προκαλούσαν ανάφλεξη.

Το νέο τηλέφωνο έχει μια από τις μεγαλύτερες καμπύλες οθόνες που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Δύο εκδοχές παρουσιάστηκαν στη Νέα Υόρκη χθες, με καμπύλες οθόνες 15,75 εκ. και 14,73 εκ. αντίστοιχα. Τα κινητά θα διατεθούν στην αγορά στις 21 Απριλίου.

Οι αμερικανικές εταιρείες επικοινωνιών T-Mobile US και Verizon Communications ανακοίνωσαν ότι οι συσκευές θα διατεθούν προς πώληση στα περίπου 700 δολάρια (651 ευρώ) το μοντέλο της μικρότερης οθόνης και περίπου 850 δολάρια (791 ευρώ) αυτό της μεγαλύτερης.

Μεταξύ άλλων οι καινούργιες συσκευές περιλαμβάνουν μια νέα υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης (Bixby), με ένα σύστημα με φωνητικές εντολές σαν το Siri της Apple. Υπάρχει επίσης και μια νέα εφαρμογή αναγνώρισης προσώπου που επιτρέπει στους χρήστες να ξεκλειδώσουν τις συσκευές τους κοιτώντας τις.

Οι αυτοαναφλεγόμενες συσκευές του Galaxy Note 7 αποσύρθηκαν τον Οκτώβριο, δύο μήνες μετά την κυκλοφορία τους και η απόσυρσή τους προκάλεσε μεγάλη ζημιά στη Samsung, όχι μόνο οικονομική αλλά και γοήτρου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters