Λέσβος: 4ος Ημιμαραθώνιος Καλλονής και Αγώνες Δρόμων & Βάδην « ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ »

Written by admin. Posted in ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 08 Απρίλιος, 2017

Ο Α. Ο. Αρισβαίος Καλλονής, υπό την αιγίδα της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΛΕΣΒΟΥ,  προκηρύσσει τον 4ο ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΚΑΛΛΟΝΗΣ  και Αγώνες Δρόμων & Βάδην σε Δημόσια Οδό  με την επωνυμία   « ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ  ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ »  οι οποίοι  θα διεξαχθούν με τους παρακάτω όρους :

 

 1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ – ΩΡΑ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή  23 Απριλίου  2017  με ώρα έναρξης των αγωνισμάτων   08:30 το πρωί.

 

 1. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ – ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ:

 

Κεντρικό σημείο της διοργάνωσης είναι η κεντρική πλατεία της Καλλονής. Οι διαδρομές των αγωνισμάτων θα διεξαχθούν σε δημόσιους δρόμους στην ευρύτερη περιοχή  της Καλλονής σύμφωνα με τα σχεδιαγράμματα που επισυνάπτονται.

ΟΛΟΙ οι τερματισμοί των αγωνισμάτων θα γίνονται στην πλατεία της Καλλονής.

 

 

 1. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ – ΗΛΙΚΙΕΣ :

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

ΑΓΩΝΙΣΜΑ

 

ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

 

ΑΓΟΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 

1.000 μ.

 

2005 -2006 – 2007

 

ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 

1.000 μ.

 

2005 – 2006 -2007

 

ΑΓΟΡΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ

 

1.500 μ.

 

2004 – 2003 – 2002

 

ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ

 

1.500 μ.

 

2004 – 2003 – 2002

ΑΝΔΡΩΝ   Α΄

6.000 μ.

1982-2001

 

ΑΝΔΡΩΝ Β΄

 

6.000 μ.

 

1972 –  1981

 

ΑΝΔΡΩΝ Γ’

 

6.000 μ.

 

1971 και μεγαλύτεροι

ΓΥΝΑΙΚΩΝ  Α’

6.000 μ.

1982-2001

 

ΓΥΝΑΙΚΩΝ Β΄

 

6.000 μ.

 

1981 και μεγαλύτερες

 

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΔΡΩΝ Α’

 

21 χιλ.

 

1982 – 1999

 

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΔΡΩΝ Β’

 

21 χιλ.

 

1972 – 1981

 

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΔΡΩΝ Γ’

 

21 χιλ.

 

1962 -1971

 

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΔΡΩΝ Δ’

 

21 χιλ.

 

1961 και μεγαλύτεροι

 

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

21 χιλ.

 

1999 και μεγαλύτερες

 

ΛΑΪΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

 

6 χιλ.

 

Άνευ περιορισμού

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ Α.Μ.Ε.Α. Τ20

 

800 μ.

 

Μέχρι  40 ετών

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ Α.Μ.Ε.Α. Τ38

 

800 μ.

 

Μέχρι  40 ετών

 

 1. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

 

Τα σωματεία δικαιούνται να δηλώσουν απεριόριστο αριθμό αθλητών-τριών ανά αγώνισμα και υποχρεούνται να συμπληρώσουν και να καταθέσουν στους διοργανωτές το συνημμένο έντυπο δήλωσης. Για τους αθλητές-τριες συλλόγων απαραίτητο είναι το δελτίο αθλητικής ιδιότητας του ΣΕΓΑΣ (Θεωρημένο), το οποίο θα επιδείξουν στην γραμματεία κατά την οριστικοποίηση των δηλώσεων. Για τους αθλητές-τριες ανεξάρτητα εάν κατέχουν αθλητικό δελτίο αλλά δεν περιλαμβάνονται στις δηλώσεις των σωματείων, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ θα προσκομίζουν στην γραμματεία ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ Ή ΚΗΔΕΜΟΝΑ.

Στα  αγωνίσματα  δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές & αθλήτριες συλλόγων  αλλά και κάθε Έλληνας πολίτης ή αλλοδαπός που δεν έχει Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας του ΣΕΓΑΣ ή δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εάν οι συμμετέχοντες ενήλικοι ή ανήλικοι δεν διαθέτουν Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας, απαραίτητα έγγραφα για την συμμετοχή είναι ταυτότητα  ή πιστοποιητικό γέννησης με φωτογραφία ή δίπλωμα ή βιβλιάριο ασθενείας και υποχρεούνται να υπογράφουν στην γραμματεία την συνημμένη υπεύθυνη δήλωση για μεν τους ενήλικους από τους ίδιους για δε τους ανήλικους από τους γονείς ή κηδεμόνες.

Λόγω ηλεκτρονικής χρονομέτρησης οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν ΜΟΝΟ τις εξής ημέρες και ώρες:

Στην ΚΑΛΛΟΝΗ

 • Φαρμακείο ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΛΤΑ:

Ώρες καταστημάτων καθημερινά από τις 3 Απριλίου

 

 • Στο φυσικοθεραπευτήριο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΟΥΧΛΟΥ:

Από τις 3 Απριλίου καθημερινά εκτός Τετάρτης, 18:00- 21:00

 

                  Στην ΜΥΤΙΛΗΝΗ, στην καφετέρια «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ» :

 • Παρασκευή 07 Απριλίου, 16:30 – 20:00
 • Σάββατο 08 Απριλίου, 17:00 – 20:00

ΠΡΟΣΟΧΗ:  Οι αριθμοί των συμμετεχόντων και τα τσιπάκια για τις κατηγορίες του ημιμαραθωνίου και των 6.000μ. θα δοθούν την ημέρα των αγώνων γι’ αυτό παρακαλούνται οι αθλητές – τριες να προσέλθουν εγκαίρως στην γραμματεία  των αγώνων.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση είμαστε στη διάθεση σας στα εξής τηλέφωνα: 6932502493 Κατερίνα Καραθανασίου και 6970105555 Ψούχλος Παναγιώτης.

 

 1.  OΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΥΛΙΚΟΥ

 

Συμβολικό Κόστος Συμμετοχής: Το κόστος ανέρχεται στο συμβολικό ποσό των 10 ευρώ για την κατηγορία του ημιμαραθωνίου, των 6.000μ. και του Λαϊκού Δρόμου δυναμικού βαδίσματος και 5 ευρώ για  τις λοιπές κατηγορίες και περιλαμβάνει: αναμνηστικό μετάλλιο, τεχνικό μπλουζάκι, καπέλο, μπανάνα, νερό και ισοτονικό, των οποίων η παραλαβή θα γίνει την ημέρα του αγώνα. Δωρεάν συμμετοχή στη διαδρομή ΑΜΕΑ των 800 μ.

 

Για να δηλωθούν  οι αθλητές – τριες,  πρέπει απαραίτητα, να παρουσιαστούν με το αθλητικό δελτίο θεωρημένο από γιατρό, ή την αστυνομική  ταυτότητα ή πιστοποιητικό γέννησης ή άλλο αποδεικτικό της ηλικίας τους.

Για τη συμμετοχή στη διαδρομή των ΑΜΕΑ απαραίτητη είναι η επίδειξη της ταυτότητας, ιατρικής βεβαίωσης, αντίγραφο δελτίου από σύλλογο ΑΜΕΑ και πρόσφατη γνωμάτευση ποσοστού αναπηρίας από ΚΕΠΑΑ. Στην κατηγορία αυτή οι αθλητές δύναται να αγωνιστούν και με συνοδούς.

 

 1. ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Οι αθλητές-τριες θα πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς με την φροντίδα και την ευθύνη των σωματείων τους πριν από τους αγώνες. Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών-τριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε αγώνες. Η πιστοποίηση αυτή, γίνεται στο πίσω μέρος του δελτίου του αθλητή-τριας, και το οποίο θεωρείται από Νομαρχιακό Νοσοκομείο ή κέντρο υγείας ή αγροτικό ιατρείο ή υγειονομική στρατιωτική μονάδα ή έχοντες οποιαδήποτε σχέση με το Δημόσιο ή ΝΠΔΔ ιατρούς.

 

Το Δελτίο ισχύει για ένα ( 1 ) έτος από τη θεώρησή του.

Όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές –τριες που τα δελτία αθλητικής ιδιότητάς τους δεν είναι θεωρημένα από ιατρό, πρέπει να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση

ότι αναλαμβάνουν κάθε ευθύνη για τη συμμετοχή τους σχετικά με ό,τι έχει σχέση με την υγεία τους.

Οι γονείς των ανήλικων αθλητών θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση για την συμμετοχή των παιδιών τους, στην γραμματεία των αγώνων.

Οι αθλητές, που δεν είναι μέλη συλλόγου και δεν έχουν Δελτίο ΣΕΓΑΣ, θα πρέπει να εξεταστούν πριν τους αγώνες από γιατρό, με ευθύνη δική τους ή των γονέων τους.

Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι συμμετέχοντες-σες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους  ή των συνοδών τους.

Οι οργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, εάν προκύψουν θέματα ΥΓΕΙΑΣ  που θα οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Οι οργανωτές, είναι υπεύθυνοι να διασφαλίσουν με κάθε τρόπο την παροχή ιατρικής φροντίδας, κατά τη διάρκεια των αγώνων, για όλους τους συμμετέχοντες. Εκτός από την παρουσία ιατρού, θα εξασφαλιστεί η παρουσία ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ στον τόπο τέλεσης των αγώνων και κατά μήκος των διαδρομών καθ’ όλη τη διάρκειά τους.

 

7.  ΕΠΑΘΛΑ

Στους  πρώτους  νικητές–τριες  κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν κύπελλα μετάλλια & διπλώματα.

Στους  δεύτερους  και τρίτους  νικητές-τριες θα απονεμηθούν  μετάλλια και διπλώματα.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν μετάλλια.

 

8.  ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

 • Τεχνικός Υπεύθυνος και διευθυντής των αγώνων ορίζεται ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΑΣ Λέσβου κ. Στέλιος Μακαρώνης.
 • Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί I.A.A.F. 2016 – 2017.
 • Στη  διαδρομή του ημιμαραθωνίου θα υπάρχουν  εμφανή σημεία τροφοδοσίας για τους αθλητές –τριες  (κάθε 3 χιλιόμετρα) με νερά και ισοτονικά.
 • Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Υπεύθυνο-Διευθυντή Αγώνων και τον Αλυτάρχη σύμφωνα με τους κανονισμούς.