Λέσβος: Ο Γαληνός διαμαρτύρεται αλλά ο Μουζάλας έστειλε νέα κοντέινερ – οικίσκους… Ποιος μας δουλεύει όλους;

Written by admin. Posted in ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 03 Δεκέμβριος, 2017

Σε δελτίο τύπου που έστειλε στα τοπικά ΜΜΕ ο Δήμος Λέσβου, αναφέρει ότι έφτασαν κάποια κοντέινερ – οικίσκοι στο λιμάνι της Μυτιλήνης, τα οποία φημολογείται ότι θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία νέου Hotspot στη Λέσβο ή στην επέκταση του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών της Μόριας.

Αναφέρει ο Δήμος Λέσβου ότι δεν γνωρίζει ποιος τα έφερε και για ποιο σκοπό.

Έστειλε όμως αυτοκίνητα του Δήμου Λέσβου, τα οποία στάθμευσαν γύρω από τα κοντέινερ ώστε να μην μπορούν να μετακινηθούν.

Έχουμε την εντύπωση ότι ο Δήμαρχος Λέσβου μας δουλεύει όλους ψιλό γαζί…

Είναι δυνατόν να μη ξέρει ποιος έφερε τα κοντέινερ;

Με ένα απλό τηλεφώνημα στην εταιρεία μεταφοράς ή τη ναυτιλιακή εταιρεία που μετέφερε τους οικίσκους στο λιμάνι της Μυτιλήνης και θα μάθαινε αμέσως.

Απλά πράγματα που τα γνωρίζει ο Σπύρος Γαληνός…

Τα κοντέινερ αυτά λοιπόν σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε εμείς προορίζονται για το Hotspot της Μόριας και όχι για τη δημιουργία μιας νέας δομής μεταναστών, τα οποία θα στεγάσουν μετανάστες που κοιμούνται σε σκηνές εν όψει του δύσκολου χειμώνα που μας έρχεται, για να μην έχουμε τα περυσινά τραγικά καμώματα, με τους θανάτους μεταναστών μέσα σε σκηνές.

Ο Σπύρος Γαληνός για μία ακόμα φορά αποδεικνύει το πραγματικό του ενδιαφέρον για την αποσυμφόρηση της Λέσβου από το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Διότι δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν…

Ή να γνώριζε την άφιξη των οικίσκων και να να ποίησε για μία ακόμα φορά την νήσσαν, ή να μην ήξερε απολύτως τίποτα, που σημαίνει ότι κοιμάται τον ύπνο του δικαίου την ώρα που η Λέσβος και οι κάτοικοί της βυθίζονται στη δίνη του μεταναστευτικού προβλήματος.

https://www.lesvosnews.gr

Το δελτίο τύπου του Δήμου Λέσβου…..και τα συμπεράσματα δικά σας

 

Έπειτα από τον χθεσινό αποκλεισμό από το Δήμο Λέσβου των οικίσκων που μεταφέρθηκαν χωρίς καμία ενημέρωση στο λιμάνι της Μυτιλήνης, τα αυτοκίνητα του Δήμου τα ξημερώματα της Κυριακής 03/12/2017 μετακινήθηκαν με κυβερνητική εντολή και οι οικίσκοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.
Για μια ακόμα φορά το συνήθως απών κράτος «λειτούργησε» χωρίς να λαμβάνει υπόψιν του τη λαϊκή βούληση που εκφράστηκε με μαζικό και κατηγορηματικό τρόπο στην συγκέντρωση της 20ης Νοεμβρίου 2017. Καταγγέλλουμε προς κάθε κατεύθυνση αυτή την  ενέργεια στυγνού εκβιασμού προς τους κατοίκους της Λέσβου, καθώς το Υπουργείο και η Κυβέρνηση επιχειρούν για μια ακόμα φορά να λάβουν αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς. Ακόμα, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Κυβέρνηση αδρανεί σκοπίμως περιμένοντας να φθάσει η κατάσταση σε οριακό σημείο, ώστε επικαλούμενη το ανθρωπιστικό αίσθημα να εκβιάσει τους νησιώτες να δεχθούν τη δημιουργία νέων δομών. Με αυτό τον τρόπο μεταφέρει τις ευθύνες της απραξίας της για τη μη έγκαιρη μεταφορά προσφύγων – μεταναστών από την ηπειρωτική χώρα, στις πλάτες των νησιωτών.
Ανεπίσημα και χωρίς καμία επικοινωνία από το αρμόδιο Υπουργείο αποδείχθηκε πως ο μικρός αυτός αριθμός οικίσκων προορίζονταν για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών στο ΚΥΤ Μόριας. Οι συγκεκριμένοι οικίσκοι μεταφέρθηκαν από Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών & Προσφύγων που υπάρχει στα Ιωάννινα. Οι μάσκες έπεσαν. Είναι ξεκάθαρη, πλέον η πρόθεση της Κυβέρνησης να μετατρέψει τα νησιά μας σε νησιά φυλακές. Πρόκειται για μια προκλητική μεθόδευση, αφού αντί να μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά σε δομές που υπάρχουν στην ηπειρωτική Ελλάδα, σύμφωνα με τη λογική, το δίκαιο και ηθικό αλλά και τη βούληση του Λεσβιακού Λαού, κάνουν ακριβώς το αντίθετο μεταφέροντας εξοπλισμό φιλοξενίας τους από την ηπειρωτική Ελλάδα στα νησιά. Με αυτό τον τρόπο επιχειρούν να κλείσουν τα Κέντρα των ηπειρωτικών περιοχών φορτώνοντας συνεχώς νέα βάρη στους νησιώτες. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην απαράδεκτη αυτή μεθόδευση και θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, για να ανατρέψουμε τους δόλιους αυτούς σχεδιασμούς που υποθηκεύουν το μέλλον του τόπου μας.
Αξιοπρόσεκτη, όμως, είναι και η στάση της Αστυνομίας – που άραγε με ποιες άνωθεν εντολές – έσπευσε άμεσα να μετακινήσει τα οχήματα του Δήμου που είχαν αποκλείσει τα κοντέινερ. Οι εντολείς αυτοί, δεν είχαν την ίδια αμεσότητα και ευαισθησία  όταν – παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας – η Αστυνομία δεν επενέβη εγκαίρως στην κατάληψη της Πλατείας Σαπφούς, στην παράνομη κατάληψη των κτιρίων Χαϊτόγλου και Λεβεντέλλη, αλλά και άλλων ιδιωτικών και δημόσιων χώρων από διάφορες ομάδες, αφήνοντας με αυτό τον τρόπο να ενταθεί το αίσθημα ανασφάλειας  στην τοπική μας κοινωνία.
Σε κάθε περίπτωση, ο αγώνας μας συνεχίζεται και εντείνεται. Καλούμε τους συμπολίτες μας, τους Λέσβιους απόδημους και όλους τους νησιώτες να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό – προσφυγικό την Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 1 μ.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στην Αθήνα, διατρανώνοντας στα κέντρα εξουσίας την απόφασή μας για άμεση και ουσιαστική αποσυμφόρηση των νησιών μας . Τα νησιά μας δεν είναι και δεν θα γίνουν φυλακές.