Άστεγος περίμενε για ώρες στη βροχή για να μην κλαπούν τα λεφτά ενός αγνώστου

Written by admin. Posted in ΚΟΣΜΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 26 Δεκέμβριος, 2017

Μία από τις ιστορίες που μας κάνουν να ξαναπιστέψουμε στους ανθρώπους εκτυλίχθηκε στη Γλασκώβη. Ένας άστεγος άνδρας, ο John McGeown, περίμενε για πολλές ώρες στη βροχή προστατεύοντας τα χρήματα ενός άγνωστου σε αυτόν ανθρώπου.

Ο John McGeown, που κοιμάται εδώ και χρόνια στους δρόμους της πόλης, είδε μέσα σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο με ξεχασμένο ανοιχτό το παράθυρο, μία τσάντα στο μπροστινό κάθισμα, η οποία είχε μέσα αρκετά χρήματα- για την ακρίβεια 450 λίρες.

Πιστεύοντας πως μπορεί να περνούσε κάποιος και να άρπαζε τα χρήματα, περίμενε για δύο ώρες υπό βροχή, μέχρι να επιστρέψει ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου. Μετά από δύο ώρες αναμονής στη βροχή, όμως, αποφάσισε να βγάλει την τσάντα από το αυτοκίνητο και να την παραδώσει στους δικηγόρους της εταιρείας Livingstone Brown, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα.

Όταν ο ιδιοκτήτης της τσάντας, John McMonagle, επέστρεψε στο αυτοκίνητό του, βρήκε ένα σημείωμα που του γνωστοποιούσε ότι η τσάντα του ήταν ασφαλής. Εξαίροντας την πράξη του John McGeown, ο John McMonagle δημιούργησε τη σελίδα «Go Fund», στην οποία συγκεντρώνονται χρήματα για τον John McGeown και τους άλλους άστεγους της περιοχής. Οι πρώτες 5.000 λίρες θα πάνε, ασφαλώς, στον John McGeown, στον οποίο, όπως λέει, είναι ιδιαιτέρως ευγνώμων.

«Θα μπορούσε να είχε πάρει την τσάντα και να φύγει. Θα μπορούσε να είχε αγοράσει ένα ζευγάρι μπότες που δεν έχει. Θα μπορούσε ακόμη και να είχε κλέψει το αυτοκίνητο, που κοστίζει 35.000 λίρες», δήλωσε ο John McMonagle.

Πηγή πληροφοριών: The Independent