Προσοχή, αφορά τη ζωή σας: Πώς πρέπει να φροντίζετε το κράνος

Written by admin. Posted in AUTO-MOTO

Δημοσιεύθηκε στις 09 Ιανουάριος, 2018

Από την επιλογή μέχρι τη χρήση και τη συντήρηση ενός κράνους πολλοί αναβάτες είτε είναι ελλιπώς ενημερωμένοι, είτε αμελούν όλα όσα πρέπει να κάνουν για να το διατηρούν σε καλή κατάσταση.

Προσέξτε στην αγορά του κράνους. Στοιχεία όπως το σωστό μέγεθος, η καλή και εφαρμοστή επένδυση και η ζελατίνα που κλείνει σωστά, δίνουν υποσχέσεις για μεγαλύτερη ασφάλεια, λιγότερο θόρυβο και ξεκούραστη οδήγηση.

Πλύσιμο σε τακτά χρονικά διαστήματα. Σαπουνίστε το ελαφρά και με μαλακό σφουγγάρι, χρησιμοποιώντας τριμμένο σαπούνι δίχως χημικά πρόσθετα (π.χ. αυτό για το πλύσιμο των μωρών). Για να στεγνώσει, αφήστε να στραγγίξουν τα νερά, μακριά από καλοριφέρ και air condition (περίπου 5 ώρες). Μπορείτε βέβαια να το βάλετε στη βεράντα, χωρίς όμως να εκτίθεται απευθείας στις ακτίνες του ήλιου.

Επίσης, αν αφαιρείται ολόκληρη η εσωτερική επένδυση, το πλύσιμο είναι σίγουρα ευκολότερο, ωστόσο, ισχύουν οι ίδιοι κανόνες.

Αντικαταστήστε το άμεσα μετά από πτώση. Όλα τα κράνη είναι σχεδιασμένα να απορροφήσουν μόνο μία και, ακόμη κι αν δεν φαίνεται το κράνος σας να έχει πάθει ζημιά, είναι πλέον άχρηστο.

Αντικαταστήστε το μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα (συμβουλευτείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή) καθώς και τα κράνη διαθέτουν ημερομηνία λήξης.

http://www.enikos.gr