Πρώτος παγκοσμίως ο ελληνόκτητος στόλος με 4.624 πλοία

Written by admin. Posted in ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσιεύθηκε στις 06 Φεβρουάριος, 2018

Πρώτη δύναμη στα bulkers και στα δεξαμενόπλοια, δεύτερη στα πλοία μεταφοράς LNG (υγροποιημένου φυσικού αερίου), τρίτη…
στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, τέταρτη στα πλοία μεταφοράς υγραερίου (LPG) και πρώτη δύναμη παγκοσμίως στο σύνολο του στόλου, με βάση υπολογισμού τη χωρητικότητα (Gross Tonage), είναι η ελληνόκτητη ναυτιλία στις αρχές του 2018, σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάστηκε η Vesselsvlaue.com για λογαριασμό της «Ναυτεμπορικής».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Vesselsvalue.com, ο ελληνόκτητος στόλος αποτελείται από 4.624 πλοία, συνολικού tonnage 218.820.527 gt και αξίας 99,589 δισ. δολ.

Τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα. λίγες ημέρες πριν από την ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου.

Στη συνέλευση ο πρόεδρός της Θεόδωρος Βενιάμης αναμένεται να παρουσιάσει αναλυτικά τις θέσεις του ελληνικού εφοπλισμού για τεκταινόμενα στην παγκόσμια ναυτιλία αλλά και την ελληνική οικονομία και παράλληλα θα δώσει το στίγμα της πορείας των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα θέματα φορολογίας, οι οποίες κινούνται σε θετική κατεύθυνση προς όφελος του κλάδου και της χώρας.

Η ναυτιλιακή βιομηχανία απασχολεί περίπου 200.000 άτομα.

tro-ma-ktiko.