Λέσβος: Αλλοδαπό κλέφτρόνι έκλεψε από σπίτι 64χρονης στη Μόρια χιλιάδες ευρώ,δολάρια…έκανε και ζημιές

Written by admin. Posted in ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 07 Μάρτιος, 2018

Εξιχνιάσθηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, μία (1) περίπτωση κλοπής και μία (1) απόπειρα κλοπής, που διαπράχθηκαν, πριν από ένα μήνα περίπου, στη Λέσβο.
Για τις υποθέσεις αυτές, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας αλλοδαπός, ηλικίας 25 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της κλοπής, της απόπειρας κλοπής και της πρόκλησης φθορών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, ο 25χρονος μπήκε στο σπίτι 64χρονης ημεδαπής στην περιοχή της Μόριας, παραβιάζοντας είσοδό του και αφού ερεύνησε τους εσωτερικούς χώρους του, αφαίρεσε τα χρηματικά ποσά των -2.050- ευρώ και των -500- δολαρίων, καθώς και διάφορα αντικείμενα, συνολικής αξίας -400- ευρώ περίπου. Παράλληλα προξένησε φορές στην οικία.
Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε επίσης ότι ο δράστης, ενεργώντας με την ίδια μέθοδο, εισήλθε σε δημόσιο κτίριο στη Μυτιλήνη, με σκοπό την κλοπή, χωρίς ωστόσο τελικά να αφαιρέσει κάτι από αυτό.
Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης διενεργείται προανάκριση.