Αγροτικός Σύλλογος Ανεμώτιας:Ζούμε από τύχη

Written by radiokalloni. Posted in ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 10 Μαρτίου, 2023

Σήμερα δεν θρηνήσαμε την απώλεια ενός συγχωριανού μας που υπέστη ανακοπή απο τρεις παράγοντες. Έτυχε και υπήρχε ιατρός στο αγροτικό ιατρείο, που έκανε χρήση απινίδωτη και έτυχε να βρίσκεται ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο γειτονικό χωριό. Ο τυχαίος συνδυασμός αυτών των παραγόντων έσωσε μια ανθρώπινη ζωή. Επειδή αν και δεδομένη η παρουσία του απινιδωτή στο χωριό η χρήση του είναι σωτήρια μόνο όταν δεν βασίζεται σε συγκυρίες.  Ο αγροτικός γιατρός επισκέπτεται μόνο μία ημέρα την εβδομάδα το χωριό μας και το Κέντρο Υγείας Καλλονής δεν μπορεί να καλύψει πάντα έκτακτα περιστατικά μεταφοράς.  Οι ζωές μας έχουν αφεθεί στις τύχες τους, στην ανεπάρκεια και υποστελέχωση των δομών υγείας.

Ως πότε θα είναι υπαστελεχομένα τα αγροτικά περιφερειακά ιατρεία και τα κέντρα υγείας; Ως πότε η ζωή μας θα αντιμετωπίζεται με κριτήρια  «κόστους- οφέλους»;

Ευχόμαστε περαστικά και γρήγορη ανάρρωση στον συγχωριανό όμως δε θα σταθούμε μόνο σε αυτό. Επειδή ο μοναδικός παράγοντας που μπορεί να σώσει τις ζωές μας είναι η διεκδίκηση και να μην αφεθούμε στο «πάμε και όπου βγει».

Απαιτούμε την παρουσία ιατρού όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Την επάνδρωση του αγροτικού ιατρείου της Ανεμώτιας με ενημερωτικό, φαρμακευτικό, τεχνολογικό εξοπλισμό. Που θα βοηθήσει στη συνταγογράφιση, την πρακτική αλλά και ψυχολογική υποστήριξη ηλικιωμένων συγχωριανών. Κυρίως δε λόγω της αυξημένης επικινδυνότητας πρόκλησης ατυχήματος από την επαγγελματική μας φύση και των χειρονακτικών εργασιών μας στην ύπαιθρο.

Διεκδικούμε ολοκληρωμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Στελέχωση του Κ.Υ Καλλονής με όλες τις ειδικότητες και εικοσιτετράωρη κάλυψη μεταφοράς για τα χωριά μας σε ασθενοφόρα και πλήρωμα.

Ενώνουμε τις φωνές μας με την Επιτροπή αγώνα Πολιχνίτου “ο μικρός Μιχαήλ” και χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία  «Επιτροπή Αγώνα για τη Στήριξη του Κέντρου Υγείας Καλλονής και των περιφερειακών Αγροτικών Ιατρείων». Μόνο ο λαός έχει τη δύναμη να σώσει το λαό διεκδικώντας μέτρα πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας αλλά και ασφάλειας.