Άγιοι Ανάργυροι: Προς απόταξη 3 αστυνομικοί – Το πόρισμα της ΕΔΕ για τα λάθη και τις παραλείψεις στη δολοφονία της Κυριακής

Written by radiokalloni. Posted in ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Δημοσιεύθηκε στις 15 Μαΐου, 2024

«Ξηλώνουν» τα γαλόνια στους 3 αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων, οι οποίοι βρίσκονταν στο τμήμα το μοιραίο βράδυ που δολοφονήθηκε ακριβώς από έξω, η 28χρονη Κυριακή Γρίβα, που δέχθηκε αλλεπάλληλες πισώπλατες μαχαιριές από τον πρώην σύντροφό της.

Σύμφωνα με το Star, στο πόρισμα της ΕΔΕ, προτείνονται οι ανώτερες ποινές για 3 αστυνομικούς, που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα με το ερώτημα της απόταξης. Πιο ελαφριές είναι οι ποινές για τον τηλεφωνητή της Άμεσης Δράσης που χρησιμοποίησε την έκφραση «το περιπολικό δεν είναι ταξί».

Συγκεκριμένα, οι ποινές είναι οι εξής: Η επόπτρια και υποδιοικητής του τμήματος που ήταν εκεί, προτείνουν οι αξιωματικοί να μπει σε διαθεσιμότητα με το ερώτημα της απόταξης. Θεωρούν ότι λόγω θέσης εκείνο το βράδυ δεν έκανε σωστό συντονισμό της υπόθεσης, άφησε το ζευγάρι να φύγει και δεν κάλεσε η ίδια το περιπολικό.

Ακριβώς την ίδια ποινή προτείνουν και για την αξιωματικό υπηρεσίας, καθώς εκείνο το μοιραίο βράδυ ήταν η πρώτη που ήρθε σε επαφή με το άτυχο κορίτσι. Οι αξιωματικοί που έκαναν την έρευνα τη ρώτησαν γιατί δεν κάλεσε η ίδια την Άμεση Δράση, γιατί την άφησε να φύγει και δεν ενημέρωσε τον διοικητή της.

Καταπέλτης είναι η ΕΔΕ και για τον σκοπό στο φυλάκιο, μπροστά στο οποίο δολοφονήθηκε η Κυριακή. Οι αξιωματικοί μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι δεν επόπτευσε σωστά τον χώρο, δεν βγήκε έγκαιρα από το φυλάκιο και δεν ρώτησε το ζευγάρι για ποιον λόγο επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα.

Ο τηλεφωνητής της Άμεσης Δράσης που χρησιμοποίησε την έκφραση «το περιπολικό δεν είναι ταξί» και άκουσε ζωντανά τη δολοφονία της θα λάβει την ποιο ελαφριά ποινή, πιθανότατα κάποιο πρόστιμο. Για αυτή την φράση είπε στους ανώτερους αξιωματικούς: «Η έκφραση αυτή ελέχθη εν τη ρύμη του λόγου, δεν ελέχθη με σκοπό να προσβάλλει η να ειρωνευτεί την καλούσα και μάλιστα αμέσως μετά, χωρίς χρονοτριβή, της πρότεινα να αποσταλεί περιπολικό στο σπίτι της».

Σημειώνεται πως το πόρισμα έχει παραδοθεί στον Συνήγορο του Πολίτη που θα το εξετάσει προκειμένου να διαπιστώσει ότι όλα έγιναν σωστά από την ΕΛΑΣ. Η τελεσίδικη απόφαση θα βγει και σε συνάρτηση με την ποινική εξέλιξη της υπόθεσης, σύμφωνα με το Star.

Οι συνήγοροι της μητέρας της Κυριακής εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ότι θα απευθυνθούν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αφού δεν έχουν λάβει ακόμα το πόρισμα της ΕΔΕ.

 

/www.enikos.gr/